Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća: Biraj tehniku, budi inteligentan
Sajam tehnike i tehničkih dostignuća
Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća: Biraj tehniku, budi inteligentan

64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća od 24. do 27. maja 2022. godine biće održan na Beogradskom sajmu, u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A.

Među aktuelnim svetskim trendovima u industriji, koje će izlagači u svojim programima, proizvodima i uslugama promovisati, prednjačiće Industrija 4.0, veštačka inteligencija i mašinsko učenje, industrijska bezbednost i zaštita, dekarbonizacija, cirkularna ekonomija.

Cilj manifestacije, u sedmoj deceniji postojanja, jeste da se, u jedinstvenom poslovnom ambijentu velike pametne fabrike, promovišu proizvođači, konstruktori, inovatori, start up i job shop preduzeća, trgovci, distributeri, udruženja i zastupnici vodećih svetskih kompanija u industriji.

I ove godine, učesnicima i poslovnim partnerima biće obezbeđena privilegija i mogućnost da na jednom mestu predstave aktuelne tehničko-tehnološke inovacije i rešenja, industrijske potencijale, da razmene iskustva, otvore perspektive za nova ulaganja i poslovna umrežavanja, da budu deo partnerstva između nauke i privrede i interakcije između Industrije 4.0, mobilnosti radne snage, energetskih rešenja, veštačke inteligencije.

I sve to u atmosferi neposrednih sajamskih međuljudskih kontakata, toliko potrebnih i u eri digitalizacije i masovnih komunikacija industriji i privredi.

Po najavama, najviše izlagača za najavljeno je iz oblasti „Integre“, CNC mašina, obradnih centara, alata i sistema alata, iz oblasti industrijske elektronike i mernih uređaja, te termotehnike i elektroenergetike.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Slična „tenzija“ očekuje se i u oblasti materijala i komponenti za industriju, tehnologija i opreme za pripremu i prečišćavanje vode i sistema i komponenti za pakovanje i ambalažu. Pred izlagačima stoji i dodatni imperativ: inovativnost proizvoda i tehničko-tehnološke novosti u svim oblastima – od 3D i laserskih tehnologija, električnih letelica i robotike, do obrade plastike, automatizacije proizvodnih procesa, mernih instrumenata, alata. U izgledu su i iznenađenja u sektoru bespilotnih letelica.

Da je sajamska programska platforma stimulativna govori i podatak da su još u ranoj fazi priprema sajma svoje organizovane nastupe najavili Slovenci, Austrijanci i Česi, kao i svi naučno-istraživački centri pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sajam tehnike je dokaz da je uvek pravo vreme da se napravi pametan izbor. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.