Naslovna » Izlasci » Tribine » Beograd za početnike: Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja – putovanje u divljinu
Beograd za početnike: Momčilo Antonijević - novinar, pisac, travar, putnik
Beograd za početnike: Momčilo Antonijević - novinar, pisac, travar, putnik

Beograd za početnike: Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja – putovanje u divljinu

U okviru ciklusa „Beograd za početnike“ biće održana tribina „Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja – putovanje u divljinu“.

U petak, 27. maja 2022. od 19.30, gost Smiljane Popov u Galeriji ’73 (Požeška 83a) biće Momčilo Antonijević, novinar, pisac, travar, putnik.

„Turisti ne znaju gde su bili, putnici ne znaju gde idu“, to je prva velika istina koju je Antonijević naučio putujući. Putovao je daleko (u Vijetnam) i blizu (na Taru), kaže. Vremeplovom (na Svetu goru) i kroz snove (u Jermeniju). Kratko (u Vlahovo kod Svrljiga) i dugo (u srce Indije). Bio je u gradu u kom živi Bog (Jerusalimu), gradu u kom živi boginja, devojčica Kumari (Katmanduu) i zemlji gde žive vilenjaci (Islandu).

Svuda je, kaže, dobro jeo, u Parizu posebno. Zamalo je progovorio španski, prvo u Andaluziji, onda na Karibima.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Upao je na snimanje jednog rijalitija na Filipinima. Upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i jednog zanimljivog vanzemaljca (u Visokom u Bosni).
U Rimu je živeo kao Rimljanin. Šetao je Kineskim zidom i posmatrao divlje konje dok mirno pasu na Kavkazu. Uvek je, kaže, video ono što je video, a ne ono što je došao da vidi.

Kako je postao putnik, prestao da bude turista i otkrio snagu bilja, kako je putovao u divljinu, ispričaće autorki tribine „Beograd za početnike“, njen „užasno“ zanimljiv, radoznali gost.

Biće reči i o tome kako je otkrio lekovitu snagu bilja, koje su biljke lekovi za koju boljku, jer će Momčilo Antonijević za sve prisutne održati svojevrsni javni čas zdravog bilja i uživanja u divljim predelima planete.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.