Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija i violončelista Narek Haknazarijan
Beogradska filharmonija i violončelista Narek Haknazarijan (foto: Marko Đoković / BGF)
Beogradska filharmonija i violončelista Narek Haknazarijan (foto: Marko Đoković / BGF)

Beogradska filharmonija i violončelista Narek Haknazarijan

Čuveni violončelista Narek Haknazarijan nastupa sa Beogradskom filharmonijom pod upravom Hauarda Grifitsa, u petak 13. maja 2022. od 20.00, na Kolarcu.

Odmah nakon beogradskog koncerta, Filharmonija sa istim tandemom gostuje u Mariboru u Sali Union 15. maja, a na programu su dela Čajkovskog i Dvoržaka.

Izuzetno traženi violončelista, mladi Narek Haknazarijan dominira svetskim muzičkim pozornicama sa najbolјim orkestrima, dirigentima i kamernim ansamblima. Domaćoj publici ostao je u dugom pamćenju njegov prvi nastup sa Beogradskom filharmonijom 2017. godine, a ovoga puta izvodi Rokoko varijacije Čajkovskog čiju interpretaciju međunarodna kritika karakteriše kao savršeni spoj „bogatog pevačkog tona i spektakularne tehničke veštine koja je učinila da su čak i najkomplikovanije varijacije izvedene bez napora“.

Dugogodišnji saradnik Beogradske filharmonije, dirigent bogate karijere Hauard Grifits, pored mnogobrojnih uspeha dobitnik je i Ordena zasluga koji mu je dodelila država Branderburg za umetnička dostignuća i društveno zalaganje.

Pod Grifitsovom palicom, repertoar filharmonijskog koncerta na Kolarcu kao i u Mariboru, otvara „Bura“ Čajkovskog, a finale pripada Dvoržakovoj Sedmoj simfoniji.

Ulaznice su u prodaji na filharmonijskoj blagajni i onlajn. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.