Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski Manifest po prvi put na Savskoj promenadi
Beogradski manifest 2022
Beogradski manifest 2022

Beogradski Manifest po prvi put na Savskoj promenadi

Veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija – Beogradski Manifest priprema svoje dugoočekivano osmo izdanje i to prvi put na novoj lokaciji.

Na atraktivnoj Sava promenadi ovaj trodnevni porodični festival biće održan od 27. do 29. maja 2022, a ulaz za sve posetioce biće besplatan.

Jedinstveni interaktivni sajam turizma na otvorenom, Beogradski Manifest prethodnih osam godina pozicionirao se kao najveći porodični festival u regionu koji okuplja šezdesetak opština iz Srbije i regiona, nastojeći da programskim predstavljanjem posetiocima približi duh i atmosferu brojnih interesantnih manifestacija i destinacija, ali i da istakne nacionalno blago autentičnih gastronomskih specijaliteta zbog kojih se turisti neretko opredeljuju da istraže nove destinacije.

Festival će biti pozicioniran na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda, te će posetioci imati prilike da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku, dok će duž pomenutog poteza moći da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u čak deset festivalskih zona.

Beogradski Manifest: Aduti Srbije, Stvaran svet oko nas…ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U zoni „Aduti Srbije“ predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas“ predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti.

Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti i Turistička organizacija Beograda, kao i Turistička organizacija Srbije, koje od samog osnivanja podržavaju razvoj festivala.

Festivalska zona „Mašta može svašta“ posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija.

Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene.

Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena“, koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna i kontinuirana podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, kao i Privredne komore Srbije.

Radno vreme festivala je u petak od 15.00 do 21.00, dok su u subotu i nedelju festivalske kapije otvorene od 11.00 do 21.00. Više informacija potražite na ovom linku.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.