Naslovna » Izlasci » Akcije » Dan Afrike u Centru za kulturu „Vlada Divljan“
Dan Afrike (foto: Pixabay)
Dan Afrike (foto: Pixabay)

Dan Afrike u Centru za kulturu „Vlada Divljan“

Dan afričkog jedinstva, poznat i kao Dan Afrike, obeležava se svake godine, pa će tako biti i 25. maja 2022. u Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

Obeležava se osnivanje Organizacije afričkog jedinstva (OAU) koja je bila preteča Afričke unije (AU) tog datuma 1963. To je i državni praznik nekoliko zemalja u Africi.

Manifestaciju organizuje SiVision (Udruženje Student International Vision) grupa stranih i domaćih studenata koji se školuju u Srbiji sa ciljem promocije multikulturalnih integracija, kreativne umetnosti i prikazivanja talenata.

„Verujemo da je funkcija kulture da spaja ljude iz različitih područja i da je ona najdelotvorniji način ujedinjenja, te da je idealno sredstvo komunikacije među različitim narodima“, objašnjavaju organizatori.

Manifestacija koja će biti održana u Mitropolita Petra 8 podeljena je na dva segmenta.

Prvi deo će trajati od 16.00 do 18.45 i biće mali prikaz afričkog sajma ili pijace na kome će izlagači raznih afričkih nacija predstaviti svoje poslove i umetnost, naravno, sve što je vezano za Afriku.

Drugi deo programa, od 19.00 do 20.30, čine umetnički nastupi na Sceni „Stamenković“: muzika uživo, plesne drame, modne revije i govor.

Ulaznica za večernji deo programa manifestacije Dan Afrike košta 300 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.