Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Garden Sessions 2022 u Botaničkoj bašti „Jevremovac“
Garden Sessions: Rade Šerbedžija (foto: Ivan Urošević)
Garden Sessions: Rade Šerbedžija (foto: Ivan Urošević)

Garden Sessions 2022 u Botaničkoj bašti „Jevremovac“

Ove godine održaće se druga po redu serija koncerata renomiranih muzičara iz Srbije i Evrope, „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti „Jevremovac“.

U subotu, 18. juna 2022, nastupiće pevačica Aleksandra Radović sa svojim programom „Acoustic koncert“, dok će narednog dana, u nedelju, 19. juna koncert održati poznati međunarodni ansambl Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Organizator ove manifestacije je Centar Beogradskih festivala – CEBEF, a u istoj organizaciji održaće se i koncert Radeta Šerbedžije & Zapadnog kolodvora pod nazivom „Ne okreći se, sine“ koji je zakazan na istom mestu za petak, 17. jun. Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca.

Ulaznice za sva tri koncerta mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte „Jevremovac“.

Garden Sessions: Rade Šerbedžija

Rade Šerbedžija se vraća u Botaničku baštu, gde će 17. juna održati koncert sa svojim bendom Zapadni kolodvor.

Prošle godine je Šerbedžija sa bendom prvi put održao koncert u Beogradu na otvorenom prostoru, a prostor i ispred Staklene bašte je bio prepun, pa je poželeo da i ove godine nastupi na istom mestu.

Svaki nastup Šerbedžije je više od koncerta. To je veče poezije, master klas glume, nadahnuto recitovanje, odlomci monodrame i sve ono što čini identitet velikog umetnika kao što je Šerbedžija, koji nikada ne štedi energiju i inspiraciju da publici pokloni svoj maksimum.

Na koncertu „Ne okreći se sine“, koji nosi naziv po njegovom poslednjem albumu, Šerbedžija će izvoditi svoje velike hitove poput „Barbara“, „Protuletje se otpira“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Ni u tvome srcu“, „Poleti ptico“, ali i nezaboravne pesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Džonija Štulića, Miše Kovača i drugih kolega sa kojima je sarađivao.

Garden Sessions: Aleksandra Radović

Garden Sessions: Aleksandra Radović (foto: Andreja Damnjanović)
Garden Sessions: Aleksandra Radović (foto: Andreja Damnjanović)

Aleksandra Radović je jedna od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji, diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ona je kantautorka, komponuje i piše tekstove, svira klavir, a takođe ima i svoju školu pevanja od 2006. godine.

Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, a njen album „Žar ptica“ bio je najprodavaniji u Srbiji i regionu čak tri meseca, a 2010. godine je proglašen najboljim pop albumom na području bivše Jugoslavije.

Zbog svog raskošnog vokala smatra se jednom od najboljih pevačica u regionu. Njene pesme imaju milionske preglede na YouTube mreži, poput pesama: „Beskrajno“, „Bivši dragi“, „Nisi moj“, „Čuvaj moje srce“, „Ne, hvala“…

Garden Sessions: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Garden Sessions: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (foto: Jordi Oliver)
Garden Sessions: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (foto: Jordi Oliver)

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra je svetski poznata atrakcija world music scene i rado viđen bend širom sveta, koji izvodi pesme na mnogim jezicima: španskom, ruskom, romskom, italijanskom, srpskom…

Sedište benda je u Barseloni, a među članovima benda je i kontrabasista Ivan Kovačević, rođeni Beograđanin.

Ovaj bend je krajem 2020. objavio album „Nova Era“ sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije, sa kojom je objavio obradu „dragulja“ balkanske muzike „Marijo deli bela Kumrijo“ i čuvenu pesmu Silvane Armenulić „Ciganine sviraj, sviraj“.

Ovaj ansambl održao je i koncerte u Barseloni i Beogradu 2017. na kojima je gost bio Bora Dugić.

U ime proslave 10 godina postojanja, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra po prvi put predstavlja autorski materijal, kako instrumentalni tako i vokalni. Tradicija muzike balkanskih zemalja je glavni motiv kompozicija ove grupe iz katalonske prestonice. (danubeogradu.rs)