Naslovna » Izlasci » Akcije » Manifestacija Brankov dan, 17. maja 2022.
Manifestacija Brankov dan, 17. maja 2022. (detalj sa plakata)
Manifestacija Brankov dan, 17. maja 2022. (detalj sa plakata)

Manifestacija Brankov dan, 17. maja 2022.

Manifestacija Brankov dan, sećanje na Branka Najholda, održaće se šesti put zaredom, u utorak, 17. maja 2022, u biblioteci „Sveti Sava“ u Zemunu.

Sada već davne 2016. godine, 17. maja, u galeriji „Atelje Čubrilo“ održana je izloža „Don Kihot od Gardoša“, kojom je obeleženo 35 godina Najholdovog predanog rada u kulturnom životu Zemuna.

Branko Najhold je preminuo u decembru iste godine, pa je zbog toga ovaj dan odabran kao dan sećanja na hroničara, pisca i osnivača Zemunskog međunarodnog salona karikature.

Ove godine, uz prigodan program, primaran događaj je promocija knjige „Zemun, dani davni, dani sadašnji“ u izdanju „Most Art Jugoslavija“. Knjiga je zbirka tekstova koje je Branko Najhold objavljivao u redovnoj rubrici od 2000. do 2003. u novinama „Hronika za Zemun“, koje je izdavao Dragan Stojković.

Učestovaće: Branka Petrić, Elizabeta Kužnik Arsenović, Ljiljana Zorkić, Dragan Stojković, Dramska sekcija Zemunske gimnazije, a sviraće Ljiljana Arsenović i Andrej Marković.

Program u Petra Zrinjskog 8 počinje u 18.00. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.