Naslovna » BG servis » Nov način informisanja u vozilima javnog gradskog prevoza od 20. maja 2022.
Nov način informisanja u vozilima javnog gradskog prevoza od 20. maja 2022.
Nov način informisanja u vozilima javnog gradskog prevoza od 20. maja 2022.

Nov način informisanja u vozilima javnog gradskog prevoza od 20. maja 2022.

Sekretarijat za javni prevoz od petka, 20. maja 2022, pušta u rad nov sistem za informisanje putnika putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza.

Novi sistem informisanja putnika u Beogradu odnosi se na obaveštavanje korisnika u vozilima o izmenama trasa linija zbog izvođenja radova, održavanja manifestacija i drugih aktivnosti koje utiču na promenu trase linija.

Korisnicima javnog prevoza na validatorima u vozilu biće dostupna informacija o izmenama na trasi linije kojom se prevoze, kao i adresa internet stranice Sekretarijata za javni prevoz sa aktuelnim režimskim izmenama gde se nalaze detaljne informacije o promeni na trasama linija.

Za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama trasa linija JLPP-a na validatorima će biti dostupan i QR kod čijim skeniranje putem mobilnog telefona korisnici pristupaju sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

Digitalizacija sistema javnog prevoza je jedan od ključnih projekata za dalji razvoj i unapređenje, koja za cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima javnog prevoza.

Planovi Sekretarijata za javni prevoz u narednom periodu su u direktnoj vezi sa daljim razvojem ovih sistema, navedeno je u saopštenju. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.