Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Čovek koji je prodao svoju kožu
Novi filmovi u bioskopima: Čovek koji je prodao svoju kožu
Novi filmovi u bioskopima: Čovek koji je prodao svoju kožu

Novi filmovi u bioskopima: Čovek koji je prodao svoju kožu

Film „Čovek koji je prodao svoju kožu“, u kome jednu od glavnih uloga igra Monika Beluči, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 26. maja 2022.

Mladi, emotivni i povremeno impulsivni Sirijac Sam Ali napustio je svoju zemlju i otišao u Liban bežeći od rata.

Da bi mogao da otputuje u Evropu i započne život sa devojkom koju neizmerno voli, prihvata da bude model mladom i blaziranom savremenom umetniku kome dozvoljava da mu istetovira cela leđa.

Pretvorivši svoje telo u prestižni umetnički komad, Sam će shvatiti da ga je njegova odluka odvela do svega osim slobode.

Kako kaže mlada rediteljka, Tunižanka Koter Ben Hanija, ovaj film je susret dva sveta koji se prožimaju, a upravljani su potpuno različitim kodovima. Sa jedne strane imamo svet elite u kom je sloboda ključni pojam, a na drugoj strani svet preživljavanja koji zavisi od trenutnih događaja i bez mnogo slobode izbora.

Inspiraciju za film rediteljka je našla na koži Tima Šnajdera, čiju tetovažu na leđima potpisuje belgijski umetnik Vim Delvoje, a to umetničko delo na Šnajderovim leđima prodato je kolekcionaru umetnina.

Film je u Srbiji premijerno prikazan na FEST-u.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Man Who Sold His Skin / Čovek koji je prodao svoju kožu. Početak prikazivanja: 26. maj 2022. Dužina trajanja: 104 minuta. Države i godina proizvodnje: BEL, FRA, NEM, ŠVE, TUN / 2020. Žanr: drama. Uloge: Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw, Monica Bellucci, Saad Lostan. Rediteljka: Kaouther Ben Hania.
(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.