Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Dauntonska opatija – Nova epoha
Novi filmovi u bioskopima: Dauntonska opatija - Nova epoha
Novi filmovi u bioskopima: Dauntonska opatija - Nova epoha

Novi filmovi u bioskopima: Dauntonska opatija – Nova epoha

Nastavak popularne sage, posle šest sezona serije i prvog filma, „Dauntonska opatija – Nova epoha“, prikazivaće se u bioskopima od 12. maja 2022.

Tri godine fanovi su čekali na nastavak priče o porodici Kroli i životu na njihovom imanju. Izazovi sa kojima se susreću, kao i sam život u vremenu koje poprima karakteristike modernog i savremenog društva, u ovom filmu dobijaju nove dimenzije.

Raskošni kostimi i prelepa scenografija vizuelno dočaravaju epohu u koju je smeštena radnja filma.

Neponovljiva glumačka postava, kao i nagrađivani autori, dočaraće nam život u vremenu koje je za nama, a britkim engleskim humorom i pravom dozom intrige nadmašiće i očekivanja ljubitelje „Dauntonske opatije“.

Dugo očekivani bioskopski povratak globalnog fenomena ponovo ujedinjuje voljenu glumačku ekipu koja odlazi na veliko putovanje na jug Francuske kako bi otkrili misteriju novonasleđene vile udovice Ledi Grantam.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Downton Abbey: A New Era / Dauntonska opatija – Nova epoha. Početak prikazivanja: 12. maj 2022. Dužina trajanja: 125 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2022. Žanr: drama. Uloge: Kevin Doyle, Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Haddock, Michelle Dockery. Reditelj: Simon Curtis.
(danubeogradu.rs)