Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Ne igraj na Engleze
Novi filmovi u bioskopima: Ne igraj na Engleze (foto: Eden Rock production)
Novi filmovi u bioskopima: Ne igraj na Engleze (foto: Eden Rock production)

Novi filmovi u bioskopima: Ne igraj na Engleze

Premijera filma „Ne igraj na Engleze“ reditelja Slobodana Pešića održaće se 10. maja 2022. od 20.00 u MTS dvorani (bivšoj Kombank dvorani).

„Ne igraj na Engleze“ je originalni, beogradski, mangupski film o trojici drugara, koji stavljaju na kocku svoju ljubav, veru, nadu i prijateljstvo. Iz komedije u parodiju i nazad, film vas vozi (bukvalno) kroz drugačiji i neobičniji Beograd.

Film je snimljen po kultnoj pozorišnoj predstavi, a Pešić je napisao i scenario na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića.

Originalnu muziku iz filma je komponovao i dirigovao Duško Gojković (u izvođenju RTS Big benda), što je prvi put da neko koristi njegovu muziku u filmu.

Dugogodišnje prijatelje, Buleta, Piksija i Pauna, povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige.

Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav „prljav veš“ njihovog odnosa.

Originalni naziv filma: Ne igraj na Engleze. Premijera: 10. maj 2022. (20.00; MTS dvorana). Početak prikazivanja: 12. maj 2022. Dužina trajanja: 96 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2021. Žanr: komedija. Uloge: Marko Živić, Danijel Sič, Ivan Tomić, Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor. Reditelj: Slobodan D. Pešić.
(danubeogradu.rs)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. Za svaku preporuku. Sjajan film!