Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Top Gan: Maverik
Novi filmovi u bioskopima: Top Gan: Maverik
Novi filmovi u bioskopima: Top Gan: Maverik

Novi filmovi u bioskopima: Top Gan: Maverik

Film, na koji se čekalo 36 godina, Top Gan: Maverik, premijerno će biti prikazan u utorak, 24. maja 2022. od 20.00. u Cineplexx Galerija Belgrade.

Karte za projekciju u IMAX tehnologiji već su u prodaji.

Ovo je nastavak kultnog filma iz 1986. godine, koji donosi spektakularne scene, nostalgiju, odličnu muziku, već proverene filmske zvezde ali i nova, mlada lica.

Posle više od 30 godina služenja u mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pit Maverik Mičel je tamo gde i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju.

Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve nijedan živi pilot nikada još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak Ruster, sina Maverikovog pokojnog prijatelja i oficira za presretanje radara poručnika Nika Bredšoa, zvanog Gus.

Suočavajući se sa neizvesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

Kultna rečenica „Vežite se, polećemo“ sada dobija svoj novi smisao!

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Top Gun Maverick / Top Gan: Maverik. Premijera: 24. maj 2022, 20.00; Cineplexx Galerija Belgrade. Početak prikazivanja: 25. maj 2022. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: akcija, drama. Uloge: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm. Reditelj: Joseph Kosinski.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.