Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » Opera i teatar Madlenianum: Održana premijera „Pluća“
Opera i teatar Madlenianum: Održana premijera "Pluća" (foto: Bojan Marojević)
Opera i teatar Madlenianum: Održana premijera "Pluća" (foto: Bojan Marojević)

Opera i teatar Madlenianum: Održana premijera „Pluća“

Sinoć je pred prepunom salom Male scene Opere i teatra Madlenianum premijerno izvedena duodrama „Pluća“, u režiji Ivana Vukovića.

Zadovoljna publika, koja je jednim delom sedela na samoj sceni je ovacijama ispratila sjajne protagoniste Suzanu Lukić i Gorana Jevtića, koji su, u nešto malo više od sat vremena, proveli prisutne kroz rolerkoster emocija, glumeći par koji se suočava sa dilemama da li su dobri ljudi, da li treba da stvore novi život, kako da nađu svoje mesto u svetu koji ekološki i ekonomski tone.

Igrajući sa malo scenskih sredstava, iskreno i razigrano, zanimljivog mizanscena među publikom, izazvali su smeh i suze i bezmalo su se svi prepoznali u ovom komadu.

Raskošom svojih talenata, Suzana Lukić, koja se posle godinu dana pauze vraća na daske koje život znače, i Goran Jevtić, koji je godinama u Madlenianumu igrao monodrama „Ledeni svitac“, kojom je Mala scena i otvorena davne 2005. se blistavo vraća u ovaj teatar.

Podršku ovim vrhunskim umetnicima pružile su kolege, među kojima su bili: Vanja Milačić, Nela Mihailović sa ćerkom, Katarina Marković, reditelji Nikola Jevtić, Branko Kockica, Hadži-Aleksandar Đurović i Patrik Lazić, dramaturzi Željko Hubač i Molina Udovički.

Reprize predstave „Pluća“ su 18. maja i 3. juna 2022. (danubeogradu.rs)