Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (11. i 12. maj 2022)
Borba protiv komaraca na više lokacija u Beogradu (foto: Pixabay)
Borba protiv komaraca na više lokacija u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (11. i 12. maj 2022)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće 11. i 12. maja 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje i vode će se sprovesti od 18.00 do ponoći i obuhvatiće sledeće lokalitete: Ada Ciganlija, Makiš, Košutnjak, Topčider, Hajd park, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Savski nasip od Progara ka Jakovu, Park prijateljstva, Park Ušće do Mosta Gazela i potez od Umke ka Adi.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)