Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (13. maj 2022)
Akcije protiv komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Akcije protiv komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (13. maj 2022)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće u petak, 13. maja 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U terminu od 20.30 do ponoći akcijama sa zemlje i vode tretiraće se lokaliteti: Nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev Dunavac, Crvenka, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Azilantki centar, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, Dunavac, Opovački Dunavac, Besni Fok i Preliv.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.