Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (20. maj 2022)
Zaprašivanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Zaprašivanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (20. maj 2022)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće u petak, 20. maja 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U terminu od 18.30 do ponoći akcijama sa zemlje i vode tretiraće se lokaliteti: Zabran – Obrenovac, od Bariča ka Zabranu, donji tok reke Kolubare ka Mislođinu, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali Raj, nasip od Malog Raja ka Dunavcu, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Put za Borču, ulice Lotosova i Milutina Borisavljevića, nasip od Crvenke ka Dunavcu..

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)