Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (25. maj 2022)
Zaprašivanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Zaprašivanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (25. maj 2022)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće u sredu, 25. maja 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

Akcija suzbijanja odraslih komaraca sprovodiće se uređajima sa zemlje od 18.00 do ponoći u Vinči i Ritopeki uz Dunav, u Grockoj i Brestoviku uz Dunav, u Velikom selu, Slancima, Višnjičkoj banji, Zvezdarskoj šumi, Banjičkoj šumi, Šumicama i na Adi Huji.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)