Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (26. maj 2022)
Suzbijanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Suzbijanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (26. maj 2022)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće u četvrtak, 26. maja 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

Tako će se, od 18.30 do ponoći, akcijama sa zemlje i vode tretirati lokaliteti: Ada Huja, Višnjica, Bela stena, Ada Ciganlija, Makiš, 13. maj, Saj, nasip 45. Bloka – Ostružnički most, Surčinsko polje, Vinogradska, Stara Karaburma, Karaburma Ćalije, Višnjica, Višnjička banja 1, Višnjička banja 2, Dorćol, Kalemegdan – Gornji i Donji grad, Stari grad sa Botaničkom baštom, Profesorska kolonija, Zemun – Donji grad, Zemun – Gornji grad, Park prijateljstva, Ušće, Staro sajmište, blokovi 44 i 45, blokovi 70 i 70A, Ledine 1, Ledine 2.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)