Naslovna » Izlasci » Sport » Takmičenja za Trofej Beograda 2022 u orijentiringu i plivanju
Takmičenja za Trofej Beograda (foto: Serena Repice Lentini / Unsplash)
Takmičenja za Trofej Beograda (foto: Serena Repice Lentini / Unsplash)

Takmičenja za Trofej Beograda 2022 u orijentiringu i plivanju

Predstojećeg vikenda, 28. i 29. maja 2022. u Beogradu će biti održana dva takmičenja za Trofej Beograda 2022 – u orijentiringu i plivanju.

Trofej Beograda 2022 u orijentiringu

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, u subotu, 28. maja, Orijentiring savez Beograda organizuje jubilarni, 20. Trofej Beograda” u orijentiringu.

Na programu je sprint distanca, a prvi takmičari u naselju Bežanijska kosa – Blok 49 startuju u 11.00. Za što kraće vreme, donoseći samostalno odluke kojom rutom će se kretati između kontrolnih tačaka, pokušaće da pređu stazu koja obuhvata novoizrađenu kartu ovog naselja.

Pored standardnih kategorija, nosioci, odnosno glavna kategorija koja se bori za titulu Trofeja Beograda ove godine su stariji pioniri. Očekuje se veliki broj takmičara iz cele zemlje, a posebno u kategorijama mladih do 20 godina.

Trofej Beograda 2022 u plivanju

Plivački savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, održaće 20. međunarodni plivački miting Trofej Beograda 2022.

Takmičenje će biti održano na bazenu Sportskog centra „25. maj – Milan Gale Muškatirović“. Kvalifikacione trke počinju u subotu i nedelju u 10.00, a finala od 18.00.

Očekuje se dolazak plivača iz inostranstva i iz čitave Srbije. Ovo je takmičenje na kojem mogu da se isplivaju norme za velika međunarodna, evropska i svetska takmičenja, kao i olimpijske norme.

(Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.