Naslovna » Izlasci » Film » Veče Elvisa Prislija: Nastup Filipa Žmahera i projekcija filma „Elvis“
Veče Elvisa Prislija u MTS dvorani
Veče Elvisa Prislija u MTS dvorani

Veče Elvisa Prislija: Nastup Filipa Žmahera i projekcija filma „Elvis“

Veče Elvisa Prislija biće priređeno u MTS dvorani, u sredu, 22. juna 2022. Nastupiće Filip Žmaher, a biće priređena i projekcija filma „Elvis“.

Duh „kralja rokenrola“, planetarno voljene muzičke ikone Elvisa Prislija, jednog od najvećih miljenika žena u istoriji muzike, biće sa svim njegovim poštovaocima prisutan 22. juna u MTS dvorani. Vremeplovom ćemo se vratiti u doba kada je živeo i stvarao muziku, a svoju slavu doveo do vrhunca svetski i nikad zaboravljen, svojim stilom prepoznatljiv američki rokenrol velikan.

Povodom premijere najnovijeg istoimenog filma, koji opisuje Elvisove uspone i padove na trnovitom muzičkom putu, biće održan mini koncert muzičara i pevača Filipa Žmahera, koji će zajedno sa svojim bendom prirediti veče za pamćenje izvodeći hitove kralja rokenrola.

Posle Žmaherovog nastupa sledi film vizionarskog i za nagradu Oskar nominovanog reditelja Baza Lurmana i studija Warner Bros Pictures u kojoj glavne uloge nose Ostin Batler i oskarovac Tom Henks.

Film istražuje muziku i život neponovljivog Elvisa Prislija, a sve kroz prizmu njegovog komplikovanog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom. Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunca njegove slave bez presedana. U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticajnijih osoba u Elvisovom životu, Prisilom Prisli.

Filip Žmaher koji će pevati neke od hitova iz bogatog opusa Prislija, uoči nastupa poručuje da mu je velika čast što će se vokalno i stilski naći u ulozi Prislija:

– Obući ću Elvisovo odelo, ući u njegove čizme, izaći na veliku scenu pod blještavim reflektorima, zapevati najbolje Elvisove pesme i dočarati sebi kakav je osećaj biti The King. Pozivam vas da tog dana svi zajedno uključimo vremeplov i vratimo se u vreme kada je rokenrol zaista živeo u srcu. Divlji u srcu.

Karte su u prodaji na blagajni MTS dvorane. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.