Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Veritas transformiše budućnost upravljanja podacima pomoću autonomnih, multi-cloud optimizovanih rešenja
Veritas transformiše budućnost upravljanja podacima
Veritas transformiše budućnost upravljanja podacima

Veritas transformiše budućnost upravljanja podacima pomoću autonomnih, multi-cloud optimizovanih rešenja

Kompanija Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u multi-cloud okruženjima, danas je najavila pokretanje nove tehnologije.

Ta nova tehnologija omogućiće strategiju oko cloud-optimizovanog autonomnog upravljanja podacima (AUP), koji će pojednostaviti način upravljanja podacima preduzeća i automatizovati zaštitu od pretnji, poput rensomvera.

Na događaju Conquer Every Cloud 2022, Veritas je izložio svoj AUP plan za autonomno upravljanje podacima, u kojem NetBackup™ upreže snagu veštačke inteligencije (AI) i hiper-automatizacije zarad samoodrživosti, samokorigovanja i samoizlečenja u multi-cloud okruženjima. To je odmah potkrepljeno otkrivanjem Veritas Cloud Scale tehnologije, nove generacije vodeće NetBackup arhitekture, modernizovane za rad u razmeri web-a.

Ova najmodernija tehnologija biće dostupna sa najnovijom verzijom vodećeg NetBackup softvera kompanije Veritas, koja je takođe lansirana istom prilikom.

Greg Hjuz, izvršni direktor Veritasa, rekao je:

„Ubrzana digitalna transformacija i usvajanje oblaka pružaju pogodnosti preduzećima širom sveta. Međutim, združeni savetnik američkih, britanskih i australijskih bezbednosnih službi, objavljen ovog meseca, istakao je da hakeri povećavaju uticaj svojih napada rensomverom tako što ciljaju cloud servise i podatke. Veritas izlaže svoju strategiju kako da rešimo taj izazov za naše kupce, počevši od alata, dostupnih danas, koji će pomoći da se smanje otisak kompanije u oblaku i troškovi, da podaci budu bezbedni od rensomvera i utre put ka autonomnom upravljanju podacima (AUP)“.

Veritas Cloud Scale tehnologija koja pokreće NetBackup biće temelj za sprovođenje ove strategije. Cloud Scale tehnologija isporučuje kontejnerizovanu, programibilnu i AI pogonjenu arhitekturu mikro-usluga koja pruža autonomne, objedinjene usluge upravljanja podacima u bilo kom oblaku. Prednosti Cloud Scale tehnologije se prvi put ostvaruju lansiranjem NetBackupa verzije 10, koji koristi tehnologiju za isporuku nižeg TCO-a, povećane efikasnosti i poboljšane bezbednosti u multi-cloud okruženjima.

Kristof Bertran, direktor prakse u ESG-u, rekao je:

„Organizacijama je lako da završe sa tapiserijom rešenja za zaštitu podataka u oblaku, gde su pojedinačna radna opterećenja i aplikacije raspoređene od strane novih funkcionalnih donosilaca odluka i upravljane pomoću silosa. Međutim, vremenom se to sabira, stvarajući stalno rastući trošak i opterećenje za upravljanje koje brzo postaje neodrživo pri povećanju razmera. Da bi se to izbeglo, preduzećima je potrebno dugoročno rešenje koje može da pomogne da se smanji otisak njihove rezervne kopije u oblaku i automatizuje njegovo upravljanje“.

Veritas smatra da može da reši izazove preduzeća dok se bave količinom i raznovrsnošću radnih opterećenja i podataka kojima bi trebalo da upravljaju, kroz automatizaciu tokova posla za upravljanje podacima. Veritas planira budućnost u kojoj je njena tehnologija u stanju da autonomno alocira, optimizuje i popravlja usluge upravljanja podacima, istovremeno osnažujući krajnje korisnike da omoguće samouslužnu dostupnost zaštite i oporavka podataka, oslobađajući IT osoblja kako bi se usredsredili na stratešku i transformacionu aktivnost.

Everton da Kosta, IT menadžer u Prodespu, IT kompaniji u državi Sao Paulo u Brazilu, rekao je:

„Broj različitih oblaka, SaaS aplikacija, platformi i alata koje koristimo brzo raste, izlažući naše podatke širom širokog i raznovrsnog pejzaža. Naš IT tim mora stalno da predviđa i ručno rešava izazove koje ovo stvara, pre nego postanu finansijska i infrastrukturna opterećenja. Dugoročno rešenje ne može biti jednostavno proširenje našeg IT okruženja, već razvijanje našeg pristupa na inteligentan način, tako da se autonomno prilagođava našim sve složenijim infrastrukturnim potrebama. Veritas-ova vizija za višestruko optimizovano upravljanje podacima poravnava se sa našim ciljevima i pomoći će nam da osiguramo da budemo spremni za sve izazove koji nam predstoje“.

Veritasov trenutno i buduće usresređenje na minimizovanje otiska zaštićenih podataka u oblaku osmišljen je kako za smanjenje troškova, tako i za kontrolu uticaja skladišta podataka na životnu sredinu. Veritasova patentirana rešenja za deduplikaciju podataka, kao i eliminisanje neefikasnosti skladišta u više oblaka, omogućavaju preduzećima da upravljaju efektima ogromnog tekućeg rasta podataka, istovremeno štiteći od pretnji.

Da biste čuli više o Veritas-ovom strategiji, posetite mikrosite događaja Conquer Every Cloud 2022 koristeći opciju ponovne reprodukcije.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.