Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 14. i 15. maj 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 14. i 15. maj 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 14. i 15. maj 2022: lep prolećni vikend, bez kiše, sa temperaturama većim od 26 stepeni.

Vremenska prognoza za subotu, 14. maj 2022.

Sunce izlazi u 5.11, a zalazi u 19.58.

U Beogradu će u noći između petka i subote biti malo oblačno, ali od ranih jutarnjih časova očekuje se razvedravanje. Pre podne će biti do 17 °C. Ceo dan će biti sunčan, duvaće slab ili umeren severozapadni vetar, a maksimalna temperatura iznosiće 28 stepeni.

Ako idete van Beograda, na severu slično kao u prestonici – pretežno sunčano, ali u višim delovima zemlje nestabilno i promenljivo oblačno mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Padavine se očekuju i na jugu, jugoistoku i istoku zemlje. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura od 10 do 17, najviša dnevna od 23 do 29 stepeni.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba.

Vremenska prognoza za nedelju, 15. maj 2022.

Sunce izlazi u 5.10, a zalazi u 19.59.

Posle prijatne noći i temperature oko 15 stepeni, očekuje nas i prijatno jutro, ali sa više oblaka. Tokom dana biće malo i umereno oblačno uz slab severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće 27 °C.

Slično vreme zadržaće se i u ponedeljak.

(danubeogradu.rs)