Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 28. i 29. maj 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 28. i 29. maj 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 28. i 29. maj 2022: nestabilno vreme – pad temperature i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vremenska prognoza za subotu, 28. maj 2022.

  • Sunce izlazi u 4.58, a zalazi u 20.13.
  • UV indeks: 5 (umeren)

U Beogradu će u noći između petka i subote biti oblačno, a od kasnijih prepodnevnih časova očekuju se lokalni pljuskovi; do 17 °C. Ceo dan će biti nestabilno vreme, kiša će povremeno da pada tokom dana, smenjivaće se slab ili umeren zapadni i severozapadni vetar, a maksimalna temperatura iznosiće 22 stepena. Uveče ponovo razvoj oblačnosti.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji biće pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 29 stepeni.

Relativno nepovolјna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Izvestan oprez se preporučuje u saobraćaju.

Vremenska prognoza za nedelju, 29. maj 2022.

  • Sunce izlazi u 4.58, a zalazi u 20.14.
  • UV indeks: 2 (nizak)

Posle prijatne noći i temperature oko 15 stepeni, očekuje nas i prijatno jutro, ali oblačno. Tokom dana biće malo i umereno oblačno uz slab ili umeren severni ili severoistočni vetar. U pojedinim delovima Beograda očekuje se kiša ili kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Maksimalna temperatura biće 18 °C.

Slično vreme zadržaće se i u ponedeljak.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.