Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 7. i 8. maj 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 7. i 8. maj 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 7. i 8. maj 2022: lep prolećni vikend, bez kiše, sa temperaturama većim od 24 stepena.

Vremenska prognoza za subotu, 7. maj 2022.

Sunce izlazi u 5.20, a zalazi u 19.50.

U Beogradu će u noći između petka i subote biti oblačno, ali od ranih jutarnjih časova očekuje se razvedravanje. Pre podne će biti do 14 °C. Ceo dan će malo i umereno oblačno, duvaće slab jugoistočni vetar, a maksimalna temperatura iznosiće 24 stepena.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji slično – pretežno sunčano, u južnim i zapadnim delovima zemlje promenljivo vreme, negde sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, u pojedinim delovima Vojvodine umeren i jak. Jutarnja temperatura od sedam do 15 stepeni, a najviša od 22 do 25 stepeni.

Povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih i dalјe traje. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima i asmatičarima, posebno popodne u istočnim delovima zemlјe. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Vremenska prognoza za nedelju, 8. maj 2022.

Sunce izlazi u 5.18, a zalazi u 19.51.

Posle prijatne noći i temperature oko 14 stepeni, očekuje nas i prijatno jutro. Tokom dana biće pretežno sunčano uz slab istočni vetar. Maksimalna temperatura biće 26 °C.

Slično vreme zadržaće se tokom cele naredne nedelje.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.