Naslovna » BG svaštara » Književnost » Ana Garsija Sinjeris i Žordi Labanda – Zoina ekipa
Ana Garsija Sinjeris i Žordi Labanda - Zoina ekipa
Ana Garsija Sinjeris i Žordi Labanda - Zoina ekipa

Ana Garsija Sinjeris i Žordi Labanda – Zoina ekipa

Zoina ekipa je stigla u Kreativni centar! Pred mlađim osnovcima su dva nesvakidašnja romana: Dva Zoina sveta i To je elementarno, draga moja Zoi!.

Detektivski tim koji rešava prave misterije u ovim romanima čine Zoi, Aleks, Maks, Lizeta i pas Kira.

Prvi detektivski zadatak Zoinu družinu vodi u Pariz, gde je iz Muzeja Luvr ukradena skupocena figura mačke iz starog Egipta. Za misteriozan nestanak vrednog umetničkog dela optužen je niko drugi do Zoin tata. Zato će Zoi i njeni prijatelji učiniti sve kako bi pronašli pravog kradljivca i razotkrili njegove skrivene namere.Ana Garsija Sinjeris i Žordi Labanda - Zoina ekipa

Uzbudljive detektivske avanture ispunjene neočekivanim događajima, iznenadnim putovanjima i mnoštvom preokreta, nastavljaju se i u drugom romanu iz ovog serijala. U ludoj jurnjavi po Londonu naši junaci pokušavaju da otkriju da li je Zoina tetka Angelina, pomalo rasejana i čudnjikava žena, zaista povezana sa krađom dinosaurusove kosti i misterioznim nestankom pasa sa crnom šarom oko jednog oka.

Zoina ekipa kroz niz zabavnih i smešnih događaja dolazi do rešenja PRAVIH detektivskih slučajeva.

Romani Dva Zoina sveta i To je elementarno, draga moja Zoi! čitalačku publiku će privući vedrim tonovima kojima je ispunjena svaka njihova stranica. Bogato ilustrovane, ove knjige na trenutke podsećaju na šareni tinejdžerski spomenar ili na listu ideja na Pinterestu. Karakteriše ih i direktno obraćanje čitaocu, uz otvoren poziv da se priključi Zoinoj ekipi u zajedničkom rešavanju tajanstvenih slučajeva.

Pored toga što će se dobro zabaviti, čitaoci i čitateljke će iz romana o Zoinoj ekipi saznati brojne zanimljivosti iz istorije, geografije, biologije, umetnosti i sveta mode, a imaće priliku i da na lak, prijemčiv i zabavan način usvoje najrazličitija znanja koja će im biti od koristi za razumevanje teksta, ali i sveta oko sebe. Zbog toga su romani Dva Zoina sveta i To je elementarno, draga moja Zoi! idealni za sve one koji koji imaju istraživački duh, vole avanture i pre svega žele da se zabave uz dobru knjigu.Ana Garsija Sinjeris i Žordi Labanda - Zoina ekipa

Ana Garsija Sinjeris (1965) poznata je španska televizijska novinarka i spisateljica. Zajedno sa ilustratorom Žordijem Labandom autor je popularnog serijala knjiga za mlade „Zoina ekipa“, u kojima glavni junaci – devojčica Zoi i njeni prijatelji – učestvuju u rešavanju uzbudljivih detektivskih slučajeva.

Žordi Labanda (1968) je modni dizajner i ilustrator urugvajskog porekla. Saradnik je najpoznatijih svetskih modnih časopisa i brendova. Ilustrovao je poznati serijal knjiga za mlade „Zoina ekipa“, autorke Ane Garsije Sinjeris. Od detinjstva živi u Barseloni.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.