Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski turistički festival
Beogradski turistički festival na Trgu republike (foto: Aleksandra Prhal)
Beogradski turistički festival na Trgu republike (foto: Aleksandra Prhal)

Beogradski turistički festival

U petak i subotu 3. i 4. juna 2022, na Trgu republike Turistička organizacija Beograda organizovaće Beogradski turistički festival.

Novom manifestacijom biće najavljena letnja turistička sezona u prestonici.

Posetioci festivala će imati prilike da se upoznaju sa raznolikom turističkom ponudom Beograda, da saznaju šta imaju i nude beogradske opštine, ali i druge destinacije širom naše zemlje i regiona. Pored brojnih muzičkih koncerta i nastupa, posetioce očekuju vredne nagrade, među njima vaučeri za vikende u brojnim srpskim banjama.

Kuriozitet večeri biće nastup naših muzičkih legendi Nade Pavlović i Tanje Jovićević, kao i grupe Texas Flood, ali i brojnih drugih izvođača, muzičkih grupa i umetnika.

Program počinje u petak u 16.00 i trajaće do 22.00. Svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 19.00.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Među izlagačima su gradske opštine Voždovac, Savski venac, Lazarevac, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Vračar, Čukarica, Obrenovac, Surčin, Grocka, Barajevo, Sopot, Stari grad, Rakovica, Mladenovac, koje učešćem na festivalu pozovaju Beograđane i goste da ih posete. Izlete i eksurzije van grada će predložiti turističke organizacije Loznice, Čačka, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Leskovca, a na duže odmore iz Budve, Trebinja i Nikšića.

Na štandu Turističke organizacije Beograda posetioci se mogu informisati o svim turističkim sadržajima i programima u našem gradu, a deliće se i karte za turističke programe.

Svoje ponude će predstaviti Beogradske pijace, Muzej vazduhoplovstva, Beogradska destilerija, zatim Pozorište „Pinokio“, Muzej savremene umetnosti, Palata Srbije, Beogradska arena, Ada Ciganlija i JKP „Pogrebne usluge“. Da je turizam predivno zanimanje, potvrdiće učešće Univerziteta Singidunum, Visoke turističke škole, Visoke hotelijerske škole, i Visoke zdravstvene škole.

U subotu. 4. juna, Beogradski turistički festival na Trgu republike će trajati od 10.00 do 14.00. (danubeogradu.rs)