Naslovna » Izlasci » Film » Bioskop pod zvezdama: „Vojvoda“ i „Ne igraj na Engleze“
Bioskop pod zvezdama: "Ne igraj na Engleze" (foto: Eden Rock Production)
Bioskop pod zvezdama: "Ne igraj na Engleze" (foto: Eden Rock Production)

Bioskop pod zvezdama: „Vojvoda“ i „Ne igraj na Engleze“

Bioskop pod zvezdama organizovan je na Kosančićevom vencu, a predstojećeg vikenda biće upriličene projekcije filmova „Vojvoda“ i „Ne igraj na Engleze“.

Prikazivanje filmova na otvorenom se nastavlja, pa će Beograđani imati prilike da pogledaju u subotu, 25. juna 2022. od 21.00, englesku dramu sa elementima komedije, „Vojvoda„.

Reditelj Rodžer Mičel snimio je film o Kemptonu, šezdesetogodišnjem taksisti koji je 1961. ukrao Gojin portret vojvode od Velingtona iz Nacionalne galerije u Londonu.

U nedelju, 26. juna od 21.00, na programu je domaći film „Ne igraj na Engleze“ reditelja Slobodana Pešića, u kom glavne uloge u filmu tumače Ivan Tomić, Daniel Sič i nedavno preminuli Marko Živić.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ostale uloge u filmu snimljenom na osnovu istoimene kultne pozorišne predstave tumače Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović.

Posebno zadovoljstvo za publiku je što će imati prilike da se u nedelju druže i porazgovaraju sa rediteljem Slobodanom Pešićem i glumcima Ivanom Tomićem, Isidorom Građanin i Marianom Aranđelović.

„Ne igraj na Engleze“ je originalni, beogradski, mangupski film o trojici drugara, koji stavljaju na kocku svoju ljubav, veru, nadu i prijateljstvo. Iz komedije u parodiju i nazad, film vas vozi (bukvalno) kroz drugačiji i neobičniji Beograd.

Film prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav „prljav veš“ njihovog odnosa.

Filmovi će biti prikazani uz podršku GO Stari grad, MTS dvorane i MCF MegaCom filma. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.