Naslovna » BG servis » Cisterne sa vodom za piće na najprometnijim mestima u Beogradu
Cisterne sa vodom za piće u Beogradu: Trg republike (foto: Aleksandra Prhal)
Cisterne sa vodom za piće u Beogradu: Trg republike (foto: Aleksandra Prhal)

Cisterne sa vodom za piće na najprometnijim mestima u Beogradu

U narednom periodu, cisterne sa vodom za piće biće postavljene na prometnim mestima u gradu onih dana kada su najavljene temperature iznad 30 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na visoke temperature koje se na teritoriji Srbije očekuju do kraja sedmice. Po najavama, do kraja sedmice će se zadržati veoma toplo vreme, sa jutarnjom temperaturom u većini mesta od 20 do 25 stepeni i najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 37 stepeni.

Grad Beograd je zbog najavljenih vremenskih prilika preduzeo pomenute preventivne mere u uslovima visokih temperatura. Pitka voda je namenjena svim građanima za osvežavanje i rashlađivanje. Cisterne sa vodom za piće će se nalaziti:

  • na Trgu republike – TC „Staklenac“,
  • na Beogradskom sajmu – smer ka Čukarici,
  • kod Opštine Novi Beograd – kružni tok,
  • uz zgradu Gradske opštine i
  • na Zelenom vencu.

Takođe, na teritoriji grada Beograda biće omogućen i neometan rad svih javnih česama i fontana koje su u nadležnosti javnih komunalnih preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i „Zelenilo – Beograd“.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je angažovano na održavanju 197 javnih česama i 41 fontane. Sezona rada gradskih fontana i beogradskih javnih česama traje od proleća do kraja jeseni, to jest od 1. maja do 1. oktobra.

Gradske fontane, javne česme, kao i platoi na kojima su one postavljene svakodnevno se održavaju. Kvalitet vode sa javnih česama koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda uporedo kontrolišu JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i Gradski zavod za javno zdravlje. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.