Naslovna » Izlasci » Sport » Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije na Adi Ciganliji
Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije na Adi Ciganliji
Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije na Adi Ciganliji

Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije na Adi Ciganliji

Deveto Sportsko sabranje Svete Srbije biće održano u subotu, 18. juna 2022, na Adi Ciganliji u organizaciji PSU „Sveti Srb i ja“.

Kao i svake godine, ova manifestacija počinje svetom liturgijom u 9.00, a svečano otvaranje će biti u 11.30.

Sportsko sabranje Svete Srbije je projekat sportskog, porodičnog, duhovnog, druželjubivog, kulturnog, zabavnog, obrazovnog i patriotskog karaktera, protkanog ljubavlju i Jevanđeljem, koji je zbog njegovog razvoja, postignutih rezultata i dokazanog pozitivnog uticaja na društvo, dobio status „Manifestacije od posebnog značaja za našu prestonicu – Grad Beograd“.

Uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih, kako je to blaženopočivši Patrijarh Irinej nazvao kovanicom „harmoničnog vaspitanja“, manifestacija je do sada na predhodnih osam ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila više od 180.000 posetilaca.

Ove godine manifestacija ima za zatadak i misiju da iskaže važnost inkluzije i brige o našem bližnjem uopšte u društvu, sa akcentom na jednaka prava i potrebe osoba sa invaliditetom koje se po voljnom angažovanju i ljubavi, svakodnevno bave sportom ili nekim oblikom fizičke aktivnosti.

Takođe, kroz ovu sportsku temu, Sabranje će razložiti i potrebu za očuvanjem ne samo čoveka, nego i prirode koja nas okružuje: vazduha, zemlje, vode, sve to pod sloganom „Čuvajmo Božiju tvorevinu“.

Satnica manifestacije 9. Sportsko sabranje Svete Srbije:ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

  • 9.00… Sveta liturgija
  • 11.30… Otvaranje manifestacije sa šampionima paraolimpijcima Srbije
  • 12.00… Vežbamo sa šampionima – sportski program za predškolce
  • 12.30… Program na bini i sportski program, turniri na okolnim sportskim terenima
  • 13.00… Ručak – vojnički pasulj
  • 15.00… Tribina „Sport i pravoslavlje“
  • 16.30… Proglašavanje pobednika svih turnira
  • 17.00… Zatvaranje manifestacije

Turniri će biti organizovani u odbojci, fudbalu, atletskom krosu, košarci, stonom tenisu i streličarstvu. Kreativne radionice: slikarstvo, kaligrafija, mozaik…

Obezbeđeni su i osveženje, sendviči, baloni, majice, sladoledi za sve učesnike kao i pehari i medalje za najbolje u takmičenjima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.