Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dom omladine Beograda: Koncerti na Zidiću – sezona 2022.
Dom omladine Beograda: Koncerti na Zidiću - sezona 2022.
Dom omladine Beograda: Koncerti na Zidiću - sezona 2022.

Dom omladine Beograda: Koncerti na Zidiću – sezona 2022.

Nezaobilazni deo letnje ponude Beograda tokom prethodne decenije, Koncerti na Zidiću, omiljeni je kulturni program Beograđana i gostiju prestonice.

Od 2013. godine uprava Doma omladine Beograda je na Platou Milana Mladenovića publici je predstavila oko 250 sastava, među kojima najviše novih muzičkih talenta, ali i mnoštvo već afirmisanih bendova i izvođača iz zemlje i okruženja.

I ove godine, svakog petka od 20.00, Zidić ispred DOB-a biće mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku. Scena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku. Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija.

Koncerti na Zidiću: Svetski dan muzike, pa 3 A. M.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Deseta sezona Koncerata na Zidiću simbolično počinje 21. juna 2022, na Svetski dan muzike, kada će od 19.00 na Platou Milana Mladenovića deo članova Big Benda RTS izvesti kraći program, kao uvod u koncert koji se iste večeri, sa početkom u 20.00, održava u Velikoj sali Doma omladine uz učešće istaknutog gosta iz Nemačke, tromboniste i kompozitora Nilsa Vograma.

U prvom „redovnom“ terminu programa Koncerti na Zidiću, u petak, 24. juna od 20.00, publici na Platou Milana Mladenovića premijerno će se predstaviti bend 3 A.M.

U pitanju je muzička grupa ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka. Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija, stilova koji su se nazivali hard korom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca: beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom.

Članovi Mrki (bubanj), Janko (bas gitara), Aref (gitara) i Zero (vokal), svirali su u bendovima Doghouse, Hitman, On The Run, Austerity, Stonewall, Few Reasons Why, Seventh Army In The Kitchen, Rain Delay, Grandpa Candys. U ovoj postavi počeli su sa radom pre godinu dana i za sada snimili EP „Time For An Awakening“ sa četiri pesme. (danubeogradu.rs)