Naslovna » BG servis » Gradska čistoća: Besplatno odnošenje kabastog otpada (4. i 5. jun 2022)
Besplatno odnošenje kabastog otpada (foto: Ben Neale / Unsplash)
Besplatno odnošenje kabastog otpada (foto: Ben Neale / Unsplash)

Gradska čistoća: Besplatno odnošenje kabastog otpada (4. i 5. jun 2022)

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će tokom predstojećeg vikenda, 4. i 5. juna 2022, besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica.

Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ ukloniti, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu.

Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći“ na broj telefona koji je besplatan 0800-000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasto smeće ne bi gomilalo na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje.

Odnošenje kabastog smeća besplatno je samo za fizička lica.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog smeća mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati. Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće“ dostupne su i na sajtu preduzeća. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.