Naslovna » BG svaštara » Književnost » Iznenađenja Kreativnog centra: Uživajte u čitanju preko leta!
Iznenađenja Kreativnog centra: Uživajte u čitanju preko leta! (foto: Kreativni centar / promo)
Iznenađenja Kreativnog centra: Uživajte u čitanju preko leta! (foto: Kreativni centar / promo)

Iznenađenja Kreativnog centra: Uživajte u čitanju preko leta!

Ovog leta Kreativni centar je pripremio posebna iznenađenja! Letnji raspust je prava prilika da se slobodno vreme ispuni zabavnim i korisnim aktivnostima.

Pored boravka napolju, igranja s drugarima, vožnje bicikla i rolera ili igranja društvenih igara, još jedan dobar način da deca provedu vreme u danima koji su pred njima jeste uživanje u hladu uz zanimljive knjige.

Kreativni centar je pripremio posebno iznenađenje za osnovce – uzbudljive i duhovite romane po odličnim cenama! Pogledajte ponudu od 30 romana za osnovce i iskoristite mogućnost kupovine s popustom od čak 50%! Akcija važi od 21. juna do 21. avgusta, samo na sajtu www.kreativnicentar.rs, a za sve porudžbine u vrednosti većoj od 1950 dinara isporuka na teritoriji Srbije je besplatna.

U okviru ove ponude nalaze se romani za mlađe i starije osnovce iz edicije Svet je jedan.

Kreativni centar: Romani za osnovce na popustu

„Teme kojima se bave knjige iz tog serijala su univerzalne i tiču se svakog deteta: prijateljstvo, uklapanje u okolinu, ludorije i avanture, porodične i školske razmirice, naklonjenost mašti, rađanje prvih ljubavi, pokušaji da se razume funkcionisanje stvari u svetu, rešavanje različitih problema… Ista pitanja, sreće i tuge povezuju decu širom sveta“, ističe Milica Lazarević Jekić, autorka bloga Cvrkutanje.

Autori ovih romana potiču iz svih krajeva sveta – od Japana, preko Norveške, Finske, Irske, Nemačke, do naše zemlje i regiona – što daje naročitu vrednost ediciji Svet je jedan. Deca imaju priliku da se upoznaju s posebnostima zemalja iz kojih nam ove knjige dolaze, što će im pomoći da lakše prihvate različitosti i nauče šta je tolerancija.

Prelistajte letnji bilten Kreativnog centra i saznajte sve o novim knjigama, izdanjima koja stižu ovog leta, kao i o aktuelnim dešavanjima i akcijama koje pripremaju za čitaoce!

Nedelja muzike u Kreativnom centru

Nedelja muzike u Kreativnom centru

Svetski dan muzike proslavlja se 21. juna, a ideja o tome da muzika dobije svoj dan nastala je 1976. godine u Francuskoj, kada je jedan američki muzičar, tada zaposlen na francuskom radiju, predložio celonoćnu muzičku proslavu prvog dana leta.

Prvi „Festival muzike“ održan je 21. juna 1982. u Pariz i od tada do danas Svetski dan muzike obeležava se širom sveta.

Ove godine Svetski dan muzike Kreativni centar obeležava posebnom akcijom: cene odabranih muzičkih knjiga biće snižene 30% samo do 27. juna i to za kupovinu na sajtu www.kreativnicentar.rs i u njihovim knjižarama (Makedonska 30, Beograd; Uroša Martinovića 12, Novi Beograd; Sinđelićev trg 19, Niš).

U okviru akcije snižene su zvučne knjige za najmlađe Muzika sveta i Slavni kompozitori, uz koje će deca krenuti na muzičko putovanje oko sveta i čuti odlomke dela 12 velikana muzike, među kojima su Šopen, Mocart, Vivaldi, Bah, Betoven i drugi.

Tu su i zvučne bajke Mačak u čizmama i Crvenkapa u kojima će mali čitaoci, uz tekstove poznatih bajki i vesele ilustracije, moći da se upoznaju i s različitim melodijama i zvukovima.

Popust od 30% važi i za odabrane knjige o simpatičnom psu Peci uz koga deca upoznaju različite instrumente i vrste muzike. U knjigama Peca i šumski orkestar i Peca i cirkuski orkestar mališani su saznali kako zvuče klavir, violina, flauta, ali i truba, saksofon, bubanj i brojni drugi instrumenti.

Kreativni centar: Knjige o Peci

Izdanje Peca voli operu otkriva deci svet iza operske scene i 11 izabranih arija iz čuvenih opera, dok u slikovnici Peca voli Mocarta glavni junak Svetski dan muzike provodi uz najpoznatije Mocartove kompozicije. U knjizi Peca svira rok Peca putuje u London, prestonicu rok muzike, dok se u izdanju Peca svira džez, ovaj simpatični junak sa svojim saksofonom zaputio u Nju Orleans, grad džeza.

Radnja knjige Peca sluša disko odigrava se u Njujorku. Peca i članovi njegove plesne grupe prijavili su se na takmičenje koje se održava u diskoteci. Pored toga što će moći da čuju neke od najpoznatijih disko-hitova, deca će saznati i kako je ova vrsta muzike uticala na modu i kakvi su se kostimi nosili na plesnom podijumu.

U knjizi Peca sluša hip-hop Peca je odlučio da postane član grupe brejkdensera i da čitaocima otkrije svet hip-hopa – rep, klubove, di-džejeve, skrečovanje, grafite…

Osim uživanja u muzičkim knjigama, predlažemo vam da proslavite Svetski dan muzike tako što ćete deci pustiti muziku koju vi volite da slušate, a potom ih zamolite da ona pokažu vama šta je to što se njima dopada. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.