Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert „Opera zauvek“ u Kolarčevoj zadužbini
Koncert "Opera zauvek": Marija Jelić (foto: Nebojša Babić)
Koncert "Opera zauvek": Marija Jelić (foto: Nebojša Babić)

Koncert „Opera zauvek“ u Kolarčevoj zadužbini

Koncert „Opera zauvek“ održaće sopran Marija Jelić i italijanski tenor Dario di Vietri u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, 8. juna 2022. od 20.00.

Solisti će nastupiti sa orkestrom i horom Ministarstva odbrane – Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“, kojim će dirigovati italijanski dirigent, Marko Boemi.

Na programu koncerta naći će se najlepše arije i dueti iz Pučinijevih i Verdijevih opera. Koncert se realizuje uz podršku Italijanskog instituta za kulturu, a ulaz je slobodan. Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Jedna od najistaknutijih srpskih operskih zvezda, Marija Jelić, u prethodnoj godini nastupala je sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hozeom Kurom, održala je solistički koncert u Karnegi holu, debitovala je sa ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu. Otvorila je festival Ohridsko leto 2020. godine, nastupala je širom sveta, između ostalog na Ljubljanskom festivalu, na koncertima u Rusiji, Kini, Argentini, Azerbejdžanu, Bugarskoj, Hrvatskoj…

Jedan od najznačajnijih italijanskih tenora, Dario di Vietri, nastupao je u Veronskoj areni, na Pučini festivalu Tore del Lago, u Kairskoj operi, operi u Dubaiju, kao i mnogim teatrima u Italiji.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Dirigent Marko Boemi je priznati italijanski dirigent koji je radio sa mnogim najistaknutijim operskim umetnicima kao što je Lučano Pavaroti, Ana Netrebko, Edita Gruberova, Plasido Domingo. Dirigovao je na mnogim svetskim scenama poput Milanske skale, Rimske opere, Berlinske koncertne dvorane…

Povodom predstojećeg koncerta Marija Jelić je izjavila:

– Ovaj koncert će biti divna prilika da sa sjajnim ansamblom i fantastičnim umetnicima kao što su Dario i Maestro Boemi, publika uživa u izvođenju italijanskih arija i dueta.

(danbeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.