Naslovna » BG svaštara » Književnost » Letnji plato BGB: Ciklus književnih performansa Biblioteke grada Beograda
Letnji plato BGB: Ciklus književnih performansa Biblioteke grada Beograda
Letnji plato BGB: Ciklus književnih performansa Biblioteke grada Beograda

Letnji plato BGB: Ciklus književnih performansa Biblioteke grada Beograda

U utorak, 14. juna 2022. od 19.00, na platou ispred zgrade Biblioteke grada Beograda u Knez Mihailovoj, počinje program Letnji plato BGB.

Ciklus književnih performansa svečano će otvoriti srpski pisac iz Zagreba, Drago Kekanović, prvi laureat nagrade „Beogradski pobednik“.

Nagrada „Beogradski pobednik“ ustanovljena je 2021, a dodeljuje je Biblioteka grada Beograda u saradnji sa Skupštinom grada. Kekanovićevom romanu „Privrženost“ u izdanju SKD „Prosvjeta“ iz Zagreba, a sada i u izdanju IP „Laguna“ donela je status najvrednijeg dostignuća iz oblasti književnosti na srpskom jeziku za 2021. godinu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Počev od 14. juna, pa tokom jula i avgusta meseca, svakog utorka od 19.00, Beograđani i Beograđanke će kao i prošle godine, na platou ispred Biblioteke grada Beograda, imati prilike da slušaju razgovore i da se druže sa savremenim srpskim piscima i pesnicima.

Ove godine, u okviru programa Letnji plato BGB, razgovori će biti vođeni sa onim piscima koji su ušli u najuži izbor novoustanovljenih nagrada „Beogradski pobednik“ i „Duško Radović“ u 2021, kao i mnogim drugim poznatim književnicima. (danubeogradu.rs)