Naslovna » BG servis » Minibus ekspres linije u Beogradu: Nove cene prevoza
Javni gradski prevoz u Beogradu: Nove cene (foto: Brankica Andonović)
Javni gradski prevoz u Beogradu: Nove cene (foto: Brankica Andonović)

Minibus ekspres linije u Beogradu: Nove cene prevoza

Sekretarijat za javni prevoz najavio je da će se od 21. juna 2022. u minibus vozilima na ekspres linijama u Beogradu primenjivati nove cene prevoza.

Korisnici prevoza na minibus ekspres linijama E1, E2, E6 i E9 će od 21. juna, umesto dosadašnjih 150 dinara, uslugu prevoza plaćati 200 dinara, dok će korisnici prevoza na minibus ekspres liniji A1 (Trg Slavija – Aerodrom „Nikola Tesla“) prevoznu uslugu plaćati 400 dinara umesto dosadašnjih 300 dinara.

Cena prevoza je promenjena na osnovu opravdanog zahteva prevoznika kojima su povereni poslovi javnog prevoza putnika na minibus ekspres linijama, a uslovljena je promenama cene goriva, prosečne zarade u Srbiji i indeksa potrošačkih cena.

Dosadašnja cena karte na liniji A1 Trg Slavija – Aerodrom „Nikola Tesla“ poslednji put je promenjena u martu 2013. godine, dok je cena karte u minibus vozilima na E linijama poslednji put promenjena u junu 2013. godine i do danas se nije menjala.

Prevoznici koji obavljaju prevoz putnika na minibus ekspres linijama se ne finansiraju iz budžeta Grada Beograda, već prihod ostvaruju isključivo od prodaje karata u vozilu.

Ostale cene usluge prevoza u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda ostaju nepromenjene i ne razmatra se njihovo povećanje.

Cena mesečne karte za zaposlene je nepromenjena i iznosi 2.990 dinara za prvu zonu, 3.275 dinara za prvu i drugu zonu, 3.890 dinara za korišćenje prve, druge i treće zone i 4.990 dinara za sve četiri zone.

Cena vremenske karte od 90 minuta, plaćene nepersonalizovanom karticom, nije promenjena i iznosi 89 dinara za prvu i drugu tarifnu zonu. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.