Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology Sessions: Snarky Puppy, 3. jul 2022.
Musicology Sessions: Snarky Puppy (foto: Aleksandar Zec / Bitefartcafe)
Musicology Sessions: Snarky Puppy (foto: Aleksandar Zec / Bitefartcafe)

Musicology Sessions: Snarky Puppy, 3. jul 2022.

Snarky Puppy po drugi put stiže u Beograd u organizaciji Musicology Sessions. Nakon nezaboravnog koncerta pre tri godine, nastupiće 3. jula 2022.

Posle skoro 2.000 koncerata, 13 albuma, četiri Gremi nagrade, osam JazzTimes and Downbeat nagrada, ali i nakon svog poslednjeg albuma, „Live At The Royal Albert Hall“, koji je osvojio Gremi, bend radi sve osim usporavanja.

Upravo dok pišemo vest o njihovom koncertu izlazi njihov novi singl „Trinity“ koji najavljuje njihov novi album „Empire Central“ koji očekujemo u septembru. Snarky Puppy proširuje uticaje i spaja džez, fank, rok i druge žanrove u jedinstvenu mešavinu. Ovo je njihov najambiciozniji i najveći projekat do sada, sniman uživo pred publikom!

Na pitanje kako bi opisao našu publiku i sa kojim utiscima je prethodnih godina odlazio iz Beograda, Michael League odgovara:

– Beograd uvek ostavi jak utisak na mene kad god dođem, bez obzira na to sa kim sam na turneji. Neverovatno je videti publiku – tako mladu, tako punu energije – koja zaista razume šta se svira. Imam osećaj da u Beogradu postoji jaka muzička kultura.

Pre velikog koncerta Snarky Puppy-ja, nastupiće mlada kantautorka sa svojim bendom Gorica & The Grooveheadz! Njihova muzika inspirisana je različitim muzičkim pravcima poput džeza, fank-a, rock-a, drum&bass-a, soul-a i pop-a, tako da publiku očekuje prava multižanrovska vožnja.

Ove godine očekuje se njihov debi album na kom će se naći i neka od njihovih prvih izdanja kao što su singlovi: „Senke“, „San na javi“, „Oteto“… Ovaj mladi perspektivan bend, imao je priliku da nastupa na velikim džez festivalima u Srbiji i regionu, pa je koncert na Kalemegdanu bio logičan sled!

Koncert na kalemegdanskim teniskim terenima počinje od 20.00.

Ulaznice.
Event.

Završetak letnje sezone Musicology Sessions rezervisan je za legende hip hop-a, Arrested Development, 1. septembra 2022. na Kalemegdanu.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.