Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Baz Svetlosni
Novi filmovi u bioskopima: Baz Svetlosni
Novi filmovi u bioskopima: Baz Svetlosni

Novi filmovi u bioskopima: Baz Svetlosni

Od četvrtka, 16. juna 2022, u bioskopima će se prikazivati film „Baz Svetlosni“ o junaku po kom je nastala igračka iz filma „Priča o igračkama“.

„Baz Svetlosni“ je naučno-fantastični animirani film i priča o poreklu igračke Baz Svetlosni.

Priča prati legendarnog svemirskog rendžera koji je ostao zarobljen na neprijateljskoj planeti udaljenoj 4,2 miliona svetlosnih godina od Zemlje zajedno sa svojim komandantom i posadom.

Dok Baz pokušava da pronađe put do kuće kroz prostor i vreme, pridružuje mu se grupa ambicioznih regruta i njegov šarmantni robot pratilac, mačka Soks. Dolazak Zurga i njegove impozantne vojske nemilosrdnih robota, kao i Zurgov misteriozni plan, komplikuju stvari i prete misiji.

Baz je samouveren, odan i uspešan svemirski rendžer: „Uživa u uzbuđenju zbog avanture po galaksiji, uspešno završavajući misije sa svojom prijateljicom i mentorkom, komandantom Ališom Hotorn“, kaže Angus Meklejn, reditelj animacije.

Priču o prijateljstvu, radoznalosti, istraživanju nepoznatog i nostalgiji možete pogledati u bioskopima širom zemlje.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Lightyear / Baz Svetlosni. Početak prikazivanja: 16. jun 2022. Dužina trajanja: 100 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: animirani, avantura, akcija, SF. Glasovi: Petar Benčina, Marija Ćalović, Bojan Žirović, Marko Marković. Reditelj: Angus MacLane.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.