Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Planina smrti
Novi filmovi u bioskopima: Planina smrti
Novi filmovi u bioskopima: Planina smrti

Novi filmovi u bioskopima: Planina smrti

Kineski film u režiji Li Juna o prirodnoj katastrofi, „Planina smrti“, prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 16. juna 2022.

Svet će se uzdrmati i nestati u naredna 24 sata.

Da li će otac i sin pobediti u trci s vremenom i spasiti svoj grad i novoizgrađeni tunel od neizbežnog uništenja?

Nije uobičajeno da beogradska publika bude u prilici da gleda akcionu avanturu koja dolazi sa Istoka. Kritičari su film okarakterisali kao zanimljiv, uzbudljiv, osvežavajuć i iskren, dok je trivija u vezi sa filmom da su protagonisti Ji Long Zu i Zi-Zong Uang mesec dana vežbali na zidu za penjanje sa profesionalnim instruktorima kako bi mogli što vernije da prikažu napor koji ulažu kako bi sprečili katastrofu.

Dometi filma, s kojima publika može da se poistoveti, jesu skromniji, ličniji, radnja se ne bavi spasavanjem čitavog sveta, već jednog grada, mikrouniverzuma, u kom neprijatelj nije stranac i neko sa supermoćima, već – priroda.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Feng bao / Planina smrti. Početak prikazivanja: 16. jun 2022. Dužina trajanja: 114 minuta. Država i godina proizvodnje: Kina / 2021. Žanr: akcija, avantura, drama. Uloge: Yilong Zhu, Zhi-zhong Huang, Shu Chen, Junyan Jiao. Reditelj: Li Jun.
(danubeogradu.rs)