Naslovna » BG servis » Novi gradonačelnik Beograda – Aleksandar Šapić
Novi gradonačelnik Beograda - Aleksandar Šapić (foto: beograd.rs)
Novi gradonačelnik Beograda - Aleksandar Šapić (foto: beograd.rs)

Novi gradonačelnik Beograda – Aleksandar Šapić

Gradski odbornici usvojili su na sednici Skupštine grada, koja je održana 20. juna 2022, odluku da novi gradonačelnik Beograda bude Aleksandar Šapić.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i predlog novoizabranog gradonačelnika Aleksandra Šapića o imenovanju zamenice gradonačelnika Vesne Vidović.

Takođe, odbornici su usvojili i predlog gradonačelnika Šapića za članove Gradskog veća Grada Beograda. U predstojećem mandatu, funkcije članova Gradskog veća obavljaće: Miloš Dangubić, Zoran Adamović, Stevo Marušić, Goran Spasojević, dr Boris Bursać, Vuk Mirčetić, Aleksandra Čamagić, Marija Leković, dr Nebojša Petrović, Ružica Belanović, Igor Mušić, Violeta Filip i Slobodan Šolević.

Neposredno pre izbora novog gradonačelnika, zamenice gradonačelnika i članova Gradskog veća, odbornici su usvojili Izveštaj Administrativno-mandatne komisije o podnetim ostavkama odbornika Skupštine grada, kao i o izboru novih odbornika koji će u predstojećem mandatu obavljati ovu funkciju.

– Želim da naglasim da ću biti gradonačelnik svih Beograđana i jednako ću se boriti za interese svih stanovnika našeg grada, kao i da je moja obaveza da budem pravedan gradonačelnik, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Obećavam da ću to i biti. Imaću čast da budem prvi među jednakima, a obavezu da učinim sve da naš grad bude još bolji i lepši, zeleniji, funkcionalniji, zdraviji i humaniji. Želeo bih da na simbolični način postavim poseban dnevni red, sa samo jednom tačkom, koja se zove Beograd. To je tačka oko koje ćemo se slagati ili se nećemo slagati, ali zbog koje smo tu i koja je važnija od svih nas – rekao je Šapić.

– Tokom svoje političke karijere nikada nisam krio da sam težio ovoj funkciji, za koju sam borio i žrtvovao. Pokušaću sve da učinim da ovaj grad bude bolji, lepši i jači. U ovom poslu se vreme ne računa minutima, satima i mesecima, već samo rezultatima koje čovek ostavi iza sebe – dodao je, između ostalog, novi gradonačelnik. (Beoinfo)