Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pojačana kontrola saobraćaja 11. i 12. juna 2022.
Pojačana kontrola saobraćaja (foto: Pixabay)
Pojačana kontrola saobraćaja (foto: Pixabay)

Pojačana kontrola saobraćaja 11. i 12. juna 2022.

U subotu i nedelju, 11. i 12. juna 2022, biće pojačana kontrola saobraćaja, najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom predstojećeg vikenda sprovešće ovu akciju sa posebnim akcentom na otkrivanje najtežih prekršaja, čije činjenje može imati tragične posledice po učesnike u saobraćaju.

U cilјu pobolјšanja stanja bezbednosti saobraćaja, na svim najvažnijim putnim pravcima, saobraćajna policija pojačano će kontrolisati prekršaje prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravlјanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

U kontroli saobraćaja biće angažovan maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi tehnički uređaji, uklјučujući radare, alkometre i uređaje za kontrolu psihoaktivnih supstanci.

U poslednje tri godine tokom juna prosečno je na putevima u Srbiji život izgubilo 50 lјudi, a saobraćajne nezgode najvećim delom bile su posledica neprilagođene brzine kretanja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote i doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.