Naslovna » BG servis » Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju 25. i 26. juna 2022.
MUP: Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju (foto: Pixabay)
MUP: Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju (foto: Pixabay)

Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju 25. i 26. juna 2022.

Pojačana kontrola svih učesnika u saobraćaju biće realizovana tokom vikenda, 25. i 26. juna 2022, jer se očekuje veća frekvencija saobraćaja.

Zbog početka školskog raspusta i letnjih godišnjih odmora ovu akciju će sprovoditi pripadnici Uprave saobraćajne policije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

MUP je upozorio sve građane da je samo u danima vikenda tokom juna ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 17, a povređeno je više od 200 učesnika u saobraćaju.

„Apelujemo na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Takođe, napominjemo da je od početka godine broj najtežih saobraćajnih prekršaja u porastu u odnosu na prošlu godinu, pri čemu je u prvih pet meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne, otkriveno 58 odsto više prekršaja vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Broj prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola uvećan je za 48 odsto, dok je broj prekršaja prekoračenja brzine veći za 34 odsto, a broj prekršaja nasilničke vožnje za 11 odsto“, objavljeno je u saopštenju pomenutog ministarstva. (danubeogradu.rs)