Naslovna » Izlasci » Pozorište » Predstava „Vremeplov“ u Pozorištu lutaka „Pinokio“
Pinokio: Vremeplov (foto: Angelina Kaćunković)
Pinokio: Vremeplov (foto: Angelina Kaćunković)

Predstava „Vremeplov“ u Pozorištu lutaka „Pinokio“

Predstava „Vremeplov“ biće odigrana u Pozorištu lutaka „Pinokio“ u subotu, 25. juna 2022. od 17.00. Novac od ulaznica (500 din) ide u humanitarne svrhe.

NTC balet, plesni klub ASKA i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuju ovu humanitarnu akciju.

– Publika će moći da uživa u stvaralaštvu i mašti male devojčice Anike, koja će nas voditi kroz njen san. Biće tu mnogo smeha, radosti, ali i važnih lekcija koje će naučiti. U drugom delu predstave ćemo oživeti lik Smiljane Mandukić čiji duh živi i danas u mnogim mladim generacijama. Predstavom želimo da poručimo našim malim drugarima koji se bore za život da nisu sami i da je ljubav ta koja nas spaja – izjavila je balerina Sara Tasić, koja je osnivač plesnog kluba Aska i autor programa sa dr Rankom Rajovićem iz NTC baleta.

Cilj predstave je da svako malo biće dobije svoju bitku i pobedi zlog vuka. Učesnici su balerine iz plesnog kluba ASKA i NTC balerine, uzrasta od tri do sedam godina, a događaj su svojim učešćem podržali i diplomirani baletski plesači Ana Srećković, Natalija Đečević i Danijela Simić.

Svojim nastupom događaj će uveličati i Klub istorijskog plesa, a svoj doprinos predstavi dali su i vokalni izvođač i članica grupe Playade Julijana Vincan, harfistkinja Iva Dimitrijević i violinista Toma Savić. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.