Naslovna » BG špijun » Slaughter Horror Film Festival u Doljevcu
Slaughter Horror Film Festival u Doljevcu
Slaughter Horror Film Festival u Doljevcu

Slaughter Horror Film Festival u Doljevcu

Međunarodni festival umetničkih horor filmova, Slaughter Horror Film Festival, biće održan od 1. do 3. jula 2022. u nekadašnjoj doljevačkoj klanici.

U organizaciji udruženja građana iz Doljevca, Komplos Art Factory, biće prikazano 20 filmova na tri bioskopska platna, kako u glavnoj hali, tako i u fabričkom krugu nekadašnje klanice. Biće prikazani dugometražni igrani, dokumentarni, eksperimentalni i kratki filmovi horor žanra.

Umetnički direktor festivala je poznavalac horor kinematografije, dr Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik.

Predsednik žirija je Alin Ludu Dumbrava, filmski kritičar, programer, scenarista i dugogodišnji selektor i umetnički direktor Drakula Film Festivala u Brašovu (Transilvanija), posvećenog horor filmovima.

Najbolji film biće nagrađen Zlatnom macolom, što je asocijacija na radni alat doljevačke klanice osnovane daleke 1952. godine, a posetioci će pre projekcija moći da uđu u boks za ubijanje bikova istim alatom.

Pored projekcija filmova, posetioci će moći da vide i muralima oslikane zidove klanice na temu istorije filmskog horora, a u subotu 2. jula biće u Nišu organizovana tribina pod naslovom „Pola veka Leptirice: horor u srpskoj kinematografiji“.

Ulaz je besplatan za sve posetioce, a prvih sto gledalaca svakog dana degustiraće besplatno pivo i kokice.

Slaughter Heavy Metal Festival

Kao prateći program održaće se i Slaughter Heavy Metal Festival autorskih bendova.

Na dva nezavisna stejdža nastupiće 12 bendova iz zemlje i inostranstva, u takmičarskom i revijalnom programu, takođe od 1. do 3. jula (19.00-24.00).

Za posetioce iz Niša i Leskovca, biće organizovan specijalan autobuski prevoz do Doljevca i nazad, kao i besplatan parking za one koji dolaze svojim kolima.

Prijave na horror@slaughterfestival.com i heavymetal@slaughterfestival.com.
(danubeogradu.rs)