Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu od 10. juna 2022.
Sportska takmičenja u Beogradu (foto: Pixabay)
Sportska takmičenja u Beogradu (foto: Pixabay)

Sportska takmičenja u Beogradu od 10. juna 2022.

Najavljujemo sportska takmičenja u Beogradu od petka, 10. juna 2022: Gradsko prvenstvo u sportu vatrene lopte i Trofej Beograda u kajaku i kanuu.

Gradsko prvenstvo u sportu vatrene lopte

Gradsko prvenstvo u školskom sportu vatrene lopte („između dve vatre“) za učenike i učenice IV razreda osnovnih škola grada Beograda u školskoj 2021/2022. godini održaće se 10. juna 2022. od 10.00 u Sportskom centru „Master“ u Zemunu, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Očekivani broj učesnika je 17 ekipa sa 17 beogradskih opština (oko 240 učesnika).

Organizator takmičenja je Beogradska asocijacija za školski sport, koja je organizovala direktan prenos ovog takmičenja, koje se može pratiti preko linkova na YouTube kanalu (bgskolskisport), Facebook stranici (Skolski Sport Beograda) i Instagram stranici (bg_skolskisport) ove asocijacije.

Trofej Beograda u kajaku i kanuu

Tradicionalno takmičenje Trofej Beograda u kajaku i kanuu održaće se 11. juna od 10.00 na Adi Ciganliji, na Savskom jezeru.

Rezultati ostvareni na ovom takmičenju bodovaće se za mini-kajak i mini-kanu ligu, pionirsku ligu i ligu olimpijskih nada Kajkaškog saveza Srbije Beograda.

Nadmetaće se sportisti u uzrasnim kategorijama od mlađih pionira do juniora, a ukupno će se održati 46 trka. Učešće će uzeti ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, sa više od 30 ekipa i preko 300 učesnika.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. (Beoinfo)