Naslovna » Izlasci » Akcije » Svetski dan zaštite životne sredine: Za DŽ u Botaničku baštu
Svetski dan zaštite životne sredine: Za DŽ u Botaničku baštu
Svetski dan zaštite životne sredine: Za DŽ u Botaničku baštu

Svetski dan zaštite životne sredine: Za DŽ u Botaničku baštu

Gradska opština Stari grad i Botanička bašta „Jevremovac“ pozivaju građane da obeleže 5. jun – Svetski dan zaštite životne sredine.

Tim povodom, za sve posetioce Botaničke bašte, u nedelju, 5. juna 2022. od 9.00 do 12.00, obezbeđen je slobodan ulaz i program za decu i odrasle.

Organizatori su se potrudili da ovaj dan bude sadržajno zanimljiv i edukativan, posebno za najmlađe i njihove roditelje.

Program počinje u 10.00 sa dve ekološke radionice: „Kako prepoznati biljke“ za najmlađe posetioce, za grupu od 15 do 20. dece, uzrasta od sedam do 10 godina.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Druga radionica je namenjena odraslim sugrađanima i roditeljima koji će imati priliku da se u grupi od petnaestoro zainteresovanih upoznaju sa „Lekovitim i začinskim biljem“. Sledi izložba dečijih crteža posvećenih zaštiti životne sredine i druga eko-radionica „Kako prepoznati biljke“, koja je namenjena predškolcima, a odvijaće se u grupi do 20 mališana.

Za sve posetioce je predviđen, od 11.00 do 12.00, i organizovan obilazak Botaničke bašte „Jevremovac“, sa dva stručna vodiča. (danubeogradu.rs)