Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 6-10. jun 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)

Vremenska prognoza, 6-10. jun 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 6. do 10. juna 2022: iako će biti toplo i više od 27 stepeni, tokom cele nedelje očekuju nas lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Usled očekivane, relativno povoljne biometeorološke situacije, izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolјa i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. Ovo vreme će prijati većini hronično obolelim i osetljivim osobama. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Sunce izlazi / zalazi: 4.54 / 20.20 (ponedeljak); 4.53 / 20.21 (utorak); 4.53 / 20.21 (sreda); 4.53 / 20.22 (četvrtak); 4.52 / 20.23 (petak).

U ponedeljak u Beogradu jutro toplo (20 °C). Tokom dana promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Najviša temperatura biće 28 °C. Duvaće slab severni ili severozapadni vetar. Vrednost UV indeksa u naredna dva dana: 7 (visoka).

Ako putujete van Beograda… promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima zemlje (sever Bačke i Banat) mogući su povremeni pljuskovi sa grmljavinom pa i grad. Vetar slab do umeren, promenljivog smera, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 30 stepeni. Plјuskovi i grmlјavina se očekuju do 10. juna 2022, lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

U utorak tokom noći i rano ujutru vedro, temperatura oko 19 stepeni; jutro prijatno, malo i umereno oblačno. U popodnevnim satima mogući su kratkotrajni pljuskovi. Vetar slab, jugoistočni; na području gde će biti pljuskova vetar umeren i povremeno jak. Najviša dnevna temperatura biće 29 stepeni.

U sredu tokom noći i ujutru očekuje se kiša. Biće prijatnih 19 stepeni. Biće pretežno oblačno, a kiša se očekuje i tokom dana u nekoliko navrata. Duvaće umeren jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 27 °C.

U četvrtak, jutro prijatno, 18 stepeni. Duvaće slab jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 27 °C. Tokom celog dana biće oblačno, uz povremene lokalne pljuskove sa grmljavinom.

U petak oblačno tokom celog dana sa povremenim sunčanim intervalima, ali i kišom i pljuskovima sa grmljavinom na lokalu. Temperatura od 18 do 28 °C. Duvaće umeren vetar promenljivog pravca, koji će biti jači za vreme padavina.

Tokom vikenda promenljivo vreme: subota će biti nalik na ovu radnu sedmicu, a u nedelju bi trebalo da bude lep dan, bez kiše.

(danubeogradu.rs)