Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 11. i 12. jun 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 11. i 12. jun 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 11. i 12. jun  2022: posle celodnevnih subotnjih padavina očekuje nas divan prolećni dan za kraj ove sedmice.

Vremenska prognoza za subotu, 11. jun 2022.

  • Sunce izlazi u 4.52, a zalazi u 20.24.
  • UV indeks: 6 (visok)

U Beogradu će u noći između petka i subote biti umereno oblačno, ali već od prepodnevnih časova očekuje se naoblačenje i kiša, pa i pljuskovi sa grmljavinom i tako će biti sve do uveče. Temperatura će biti od 17 do 26 °C. Duvaće umeren prvo severni, pa severozapadni vetar. Uveče razvedravanje.

Ako idete van Beograda, plјuskovi i grmlјavine koji se očekuju u subotu, lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 sata, a lokalno i više.

Tokom 11. i 12. juna umereni i veći porasti vodostaja očekuju se na Zapadnoj Moravi, Bjelici, Moravici, Đetinji, Ibru, na Južnoj Moravi sa pritokama, na Jadru, Lјuboviđi i Kolubari sa pritokama bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima na ovim područjima moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja.

Relativno povolјna biometeorološka situacija za hronično obolele. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kao meteoropatske reakcije mogući su pospanost i razdražlјivost. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Vremenska prognoza za nedelju, 12. jun 2022.

  • Sunce izlazi u 4.52, a zalazi u 20.25.
  • UV indeks: 7 (visok)

Pre podne i tokom dana biće vedro, a uveče se očekuje naoblačenje; temperatura će biti od 17 do 27 °C. Duvaće slab, povremeno umeren severozapadni vetar.

Toplo i sunčano vreme s blagim razvojem oblačnosti zadržaće se do petka.

(danubeogradu.rs)