Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. jun 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. jun 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 4. i 5. jun  2022: iako će biti više od 30 stepeni, tokom oba dana očekuju se kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Vremenska prognoza za subotu, 4. jun 2022.

  • Sunce izlazi u 4.54, a zalazi u 20.19.
  • UV indeks: 8 (vrlo visok)

U Beogradu će u noći između petka i subote, pre podne i rano popodne malo i umereno oblačno, a od kasnijih popodnevnih časova očekuje se naoblačenje i kratkotrajna kiša, pa i pljuskovi sa grmljavinom u pojedinim delovima grada; temperatura će biti od 21 do 31 °C. Duvaće slab, povremeno umeren severozapadni vetar. Uveče razvedravanje.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno, sa povremenim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab promenljivog pravca, u košavskom području umeren i povremeno jak jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 29 do 33 stepena.

Nastavlјa se period sa relativno povolјnom biometeorološkom situacijom, ali usled očekivanog sparnog i nestabilnog vremena u pojedinim delovima zemlјe savetuje se oprez, naročito osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim tegobama. Moguće je zamaranje, pospanost i pad koncentracije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

Vremenska prognoza za nedelju, 5. jun 2022.

  • Sunce izlazi u 4.54, a zalazi u 20.20.
  • UV indeks: 7 (visok)

Pre podne i rano popodne biće vedro, a od kasnijih popodnevnih časova očekuje se naoblačenje i kratkotrajna kiša, pa i pljuskovi sa grmljavinom u pojedinim delovima grada; temperatura će biti od 20 do 31 °C. Duvaće slab, povremeno umeren severozapadni vetar. Uveče ponovo razvoj oblačnosti.

Toplo i sunčano vreme s blagim razvojem oblačnosti zadržaće se do petka.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.