Naslovna » Izlasci » 17. Beogradski karneval brodova: Budi kao reka!
17. Beogradski karneval brodova (detalj sa plakata)
17. Beogradski karneval brodova (detalj sa plakata)

17. Beogradski karneval brodova: Budi kao reka!

17. Beogradski karneval brodova biće održan u subotu, 9. jula 2022, na Sava promenadi, odnosno, na delu reke Save od Tramvajskog mosta do mosta Gazela.

Od 18.00 do 22.30 posetioce očekuje bogat program namenjen svim generacijama pod sloganom „Budi kao reka!“.

Muzički nastupi poznatih izvođača, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice, profesionalni animatori i ove godine biće deo programa na obali tokom manifestacije kojom se simbolično skreće pažnja na naše reke i obale.

Program počinje u 18.00 defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve, animatora Komičnog teatra i koncertom dečijeg hora Čarolija.

Centralni deo događaja, svečana povorka dekorisanih plovila, počeće u 18.30 i kretaće se uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Uslediće koncerti grupe Belgrade Groovz, koju čine naši renomirani muzičari, i grupe Texas Flood, predvođene Nenadom Zlatanovićem, koji je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji nastupajući sa svetski slavnim imenima i značajnim rok i bluz muzičarima.

Na Karnevalskom eko bazaru, koji je postao neizostavni deo ove manifestacije posetioci će moći da kupe domaće organske proizvode, zdravu hranu, kao i umetnine, dizajnirani nakit, suvenire i različite unikatne proizvode domaće izrade. Deo postavke eko bazara je Master Kraft, sa brojnim izlagačima.

17. Beogradski karneval brodova – programZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Subota, 9. jul 2022.

  • 18.00… Defile Policijskog orkestra, mažoretkinja i animatora Komičnog teatra
  • 18.15… Koncert hora DKCB i Hora Čarolija
  • 18.30-20.00… Svečani defile okićenih plovila
  • 20.00… Koncert grupe Belgrade Groovz
  • 21.00… Koncert grupe Texas Flood

U slučaju loših vremenskih uslova, 17. Beogradski karneval brodova biće odložen.

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.