Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest 2022: Kosheen, Bajaga, Hladno pivo, Konstrakta…
Belgrade Beer Fest (foto: Skymusic)
Belgrade Beer Fest (foto: Skymusic)

Belgrade Beer Fest 2022: Kosheen, Bajaga, Hladno pivo, Konstrakta…

Tradicionalna gradska manifestacija i jedan od omiljenih festivala u regionu, Belgrade Beer Fest 2022, biće održan od 18. do 21. avgusta na Ušću.

Devetnaesto izdanje Belgrade Beer Fest-a, u novom formatu i sa brojnim inovacijama, obeležiće jubilej – 300 godina pivarstva u Srbiji, dok će tokom četiri dana festivala na četiri bine ugostiti više od 50 izvođača, među kojima su australijska zvezda Tommy Emanuel, britanski miljenici domaće publike Kosheen, Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, muzička senzacija Konstrakta, regionalne zvezde Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop, te Love Hunters, E-play, DLM, Queen Real Tribute i brojni drugi.

Beogradski festival piva ima tradiciju dugu gotovo dvadeset godina i tokom svog postojanja postao je jedan od prepoznatljivih simbola prestonice. Belgrade Beer Fest je jedan od najmasovnijih događaja ove vrste na svetu i predstavlja jednu od najposećenijih, ako ne i najposećeniju manifestaciju u Beogradu.

Ove godine festival će obeležiti brojne inovacije, najavio je Milenko Škarić iz kompanije Skymusic, koja je preuzela organizaciju festivala.

– Biće dve zone: „Cloud“ zona sa brojnim sadržajima i atraktivnim programima za sve uzraste, u kojoj će ulaz biti slobodan, i muzička, „Koncertna zona“, za koju će ulaz biti besplatan, uz minimalnu, simboličnu konzumaciju od dva pića. U potpunosti se oslanjajući na tradiciju ove manifestacije, želimo da je ove godine uvedemo u novu eru, ovogodišnje izdanje će produkcijski, ali i sadržajno, parirati najjačim evropskim festivalima. Planiramo da, oslanjajući se na ono što naš grad ima da ponudi strancima, promovišemo festival i u regionalnim i internacionalnim okvirima, te da privučemo nove inostrane posetioce – najavio je Škarić.

Beogradski festival piva predstavlja praznik muzike i pivske kulture, ne samo za Beograđane, nego i za brojne turiste koji se odlučuju za posetu prestonici tokom njegovog trajanja.

Publiku u „Cloud“ zoni očekuje vrlo atraktivan program, između ostalog, susreti motociklista sa izložbom custom motora i čuveni „zid smrti“, kao i Silent Disco bina, selfi muzej sa velikim brojem atraktivnih selfi pozicija, luna park sa brojnim atraktivnim vožnjama na jednom mestu i mnogi drugi sadržaji. Očekuje se da veliki hit na Beer Festu budu i panoramski baloni sa korpom, za nezaboravnu vožnju i spektakularni pogled na Beograd.

Ove godine na festivalu biće proslavljeno 300 godina pivarstva u Srbiji, te će na festivalu biti prisutno 300 različitih etiketa piva. Ljubitelje napitka od hmelja obradovaće Beer Market, na kojem će posetioci moći da kupe veliki broj svetskih brendova koji su retko dostupni na našim prostorima.

Za obožavaoce zanatskog piva na Craft zoni predstaviće se udruženje craft pivara iz cele Srbije.

Nedelju dana kasnije, na istom mestu, biće održan Belgrade Music Week.

Belgrade Beer Fest 2022 – program

Četvrtak, 18. avgust 2022.

 • Bajaga
 • Hladno pivo
 • Tommy Emmanuel

Petak, 19. avgust 2022.

 • Deca loših muzičara
 • Massimo Savić
 • Nipple People
 • Kosheen

Subota, 20. avgust 2022.

 • Senidah
 • Zbogom Brus Li
 • Love Hunters
 • Psihomodo pop

Nedelja, 21. avgust 2022.

 • Queen Real Tribute
 • Konstrakta
 • E-Play

Belgrade Beer Fest 2022 – mapa

Belgrade Beer Fest 2022 - mapa

Dodatni polasci vozova povodom festivala Belgrade Beer Fest i Belgrade Music Week

Kako bi se publika što bezbednije vratila svojim kućama za vreme trajanja dva festivala koja će ovog leta obeležiti provod na Ušću, Belgrade Beer Fest, Belgrade Music Week i Srbija Voz odlučili su da udruže snage.

Specijalno za ovu priliku, pored aktuelnih polazaka po redu vožnje, biće uvedene i dodatne noćne linije na relacijama Novi Beograd – Novi Sad i Novi Beograd – Pančevo – Vršac tokom trajanja oba festivala.

Za vreme trajanja Belgrade Beer Festa (18-21. avgust), biće uvedeni sledeći dodatni polasci sa stanice Novi Beograd:

 • petak, 19. avgust: 2.30… polazak za Novi Sad, 2.30… polazak za Vršac;
 • subota, 20. avgust: 3.30… polazak za Novi Sad, 3.50… polazak za Vršac;
 • nedelja, 21. avgust: 3.30… polazak za Novi Sad, 3.50… polazak za Vršac;
 • ponedeljak, 22. avgust: 2.30… polazak za Novi Sad, 2.30… polazak za Vršac.

Za vreme trajanja Music Week Festivala (25-27. avgust), uvode se sledeći dodatni polasci sa stanice Novi Beograd:

 • petak, 26. avgust: 2.30… polazak za Novi Sad, 2.30… polazak za Vršac;
 • subota, 27. avgust: 2.30… polazak za Novi Sad, 2.30… polazak za Vršac;
 • nedelja, 28. avgust: 2.30… polazak za Novi Sad, 2.30… polazak za Vršac +
 • ponedeljak, 29. avgust: 2.30… polazak za Novi Sad, 2.30… polazak za Vršac.

Vozovi na relaciji Novi Beograd – Novi Sad stajaće na stanicama: Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška i Sremski Karlovci, a od Novog Beograda do Vršca na stanicama Beograd Centar, Karađorđev park, Vukov spomenik, Pančevački most, Pančevo glavna, Pančevo varoš, Vladimirovac, Alibunar i Banatski Karlovac.

Svim posetiocima iz navedenih mesta koji žele da na festival dođu vozom na raspolaganju je takođe veliki broj polazaka iz Novog Sada i Vršca u okviru redovnog putničkog saobraćaja.

Za festivalske polaske važe specijalne promotivne cene (Novi Beograd – Novi Sad 380 RSD i Novi Beograd – Vršac 409 RSD), a karte se već od danas mogu kupiti onlajn putem mobilne aplikacije ili veb sajta Srbija voza (www.srbijavoz.rs).

(danubeogradu.rs)

Jedan komentar

 1. Kad je Bajaga najveća zvezda…Gde su Jabuka, Rundek, Plavi orkestar, Vampiri, Rambo, Kerber, Piloti, Galija…?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.